Λεμόνι με μέλι
Οι ενήλικες λεμονιές φέτος είναι λόγω του ήπιου
(μήπως σχεδόν ανύπαρκτου;)
χειμώνα στα μέρη μας,
όπως φαίνεται ετούτη εδώ του κήπου
στην επάνω φωτό.
(μήπως σχεδόν ανύπαρκτου;)
χειμώνα στα μέρη μας,
όπως φαίνεται ετούτη εδώ του κήπου
στην επάνω φωτό.
αυτές οι φωτογραφίες
από την μακρινή (αν υπάρχει πια τίποτα μακρινό...) Ιαπωνία.
Ο φωνητικός τίτλος της συνταγής μας:
Χα΄τσι-μι΄τσου
λε΄μον!
Λίγο πιο αναλυτικά
σε αυτή την ιστοσελίδα
μιας γιαπωνέζικης ομάδας βόλεϊ.
Απολύτως φυσικό ,
εάν αναλογιστώ τι προσφέρουν ενωμένοι σε έναν
αυτοί οι δυο διατροφικοί δυναμίτες,
το μέλι και το λεμόνι.
Η δοκιμή άλλωστε με έπεισε.
Τα μηχανάκια μετάφρασης βοηθούν
στην κατανόηση της ουσίας της συνταγής,
που ειναι εξαιρετικά απλή:
Μετά από καλό πλύσιμο της φλούδας
(για μένα καλύτερα ελαφρύ ξύσιμο της),
κόψιμο σε ροδέλες λεπτές-3χιλ.
Γεμίζουμε το βάζο με το μελάκι μας
-προσθέτω εγώ-
ακόμη και κρυσταλλωμένο.
Ούτε γι αστείο νερά.
Δύσκολο να περιγράψω την απόλαυση επισκεπτών του καλοκαιριού ,
μικρών και μεγάλων,
με ένα παγωμένο ποτήρι
-εδώ ασφαλώς θα βάλω νερό η σόδα και παγάκια.
Οι φέτες συνοδεύουν και τρώγονται
-ανάλογα με τα γούστα πάντα-εξίσου ευχάριστα.
Επιτυχία έχει και το περγαμότο.
Το φυτώριο στην Πελοπόννησο,
αντί για εκείνο που ζήτησα(Navelina) μια και δεν το είχε ,
έκρινε καλό να με φορτώσει με τρία δέντρα περγαμότο
-απλά μετονομάζοντας τα.
Έτσι στην καλλιέργειά μας συμπεριλαμβάνεται
κι αυτό το είδος- ήθελα δεν ήθελα.
Όπως επίσης-σα να μην έφταναν αυτά,
φορτώθηκα με την ιδια τεχνική
και τρία δέντρα γλυκό πορτοκάλι-dolce
(αντι για New Hall) .
Έτσι μου έχει συμβεί αρκετές φορές και καλή καρδιά.
Εβίβα.
Αρμενίζω με τον καιρό που βρίσκω...
Δώρα της γης...
για όλες τις διψασμένες η κουρασμένες
αισθήσεις...
Σχόλια